Hoe ik je kan helpen

Basis GGZ is een laagdrempelige, kortdurende en klachtgerichte vorm van psychologische behandeling.

laagdrempelig

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur waarin ik luister naar je verhaal en ook wat (verhelderende) vragen stel. Ik leg je uit wat mijn werkwijze is en vertel iets over de administratieve documenten die nodig zijn als we gaan samenwerken. In dit gesprek wordt meestal duidelijk waaraan je wilt werken en hoe we dat zouden kunnen aanpakken. Als vanuit het gesprek blijkt dat je hulpvraag toch te ingewikkeld is om binnen de basisGGZ te behandelen dan kijken we samen waar je het best geholpen kunt worden.

Je kunt na dit gesprek ook nog besluiten af te zien van onze samenwerking. Wel geef ik je alvast de besproken papieren documenten mee, om te tekenen voor als je wel doorgaat. Die kun je dan bij de tweede afspraak meenemen.

klachtgericht

Binnen de basisGGZ worden lichte tot matige psychische problemen behandeld. Je hebt de klachten nog niet zo lang (meestal korter dan 6 maanden) en is er geen sprake van andere samenhangende psychische problemen. Denk bijvoorbeeld aan lichte angstklachten, sombere gevoelens, drukte in je hoofd of een enkelvoudige traumatische ervaring. 

Kortdurend

Een behandeling binnen de basisGGZ duurt ongeveer tussen de 5 en de 10 sessies.

behandelvormen:

In de behandeling kan ik gebruik maken van: