Wie ik ben

Om goed te kunnen samenwerken vind ik het belangrijk dat je ook weet met wie je te maken hebt als je je bij mij wilt aanmelden. Ik hecht veel waarde aan persoonlijke zorg en geloof erin dat een goede klik tussen jou en mij bevorderend werkt. Op deze pagina kun je iets over mij en mijn achtergrond lezen.

Mijn naam is Patricia. Ik heb een Frans/Nederlandse achtergrond en ben ongehuwd maar al 33 jaar samenwonend met mijn partner. Samen hebben we twee volwassen zoons. Ook heb ik een hond. In mijn vrije tijd kook ik graag uitgebreide maaltijden, staat de muziek altijd aan (liefst wel een beetje stevige rock, soul of funk) en maak ik kunst. De afbeeldingen op de site bijvoorbeeld, zijn van eigen hand. 

Mijn achtergrond is veelzijdig, startend op de kunstacademie via het onderwijs als leerkracht en IB-er uiteindelijk in de geestelijke gezondheidszorg terecht gekomen. Ik heb al 30 jaar ervaring in het werken met mensen, als moeder, leerkracht, leidinggevende en als Klinisch-psycholoog. De afgelopen 15 jaar heb ik mij met name gericht op de psychologische hulpverlening en heb ik mij daarin ook steeds verder geschoold. Ik ben opgeleid om diagnostiek te doen en getraind in technieken als  EMDR, Cognitieve gedragstherapie en dialectische gedragstherapie. 

Al deze achtergronden komen mij goed van pas in mijn werk als Klinisch-psycholoog/Psychotherapeut. Creatief zijn, ervaring hebben binnen diverse sectoren en kennis van psychologische processen en behandeltechnieken, maken dat ik breed kan kijken en samen met jou de weg naar herstel kan vinden. Daarnaast gebruik ik ook mijn eigen levenservaring die kan helpen jouw situatie goed te begrijpen.

Naast mijn eigen praktijk ben ik ook werkzaam als Klinisch-psycholoog/Psychotherapeut bij het IVP (Trauma behandeling) en ben ik betrokken bij het expertise behandelteam LVB van stichting de Linde. 

De reden voor mij om te werken binnen de zorg is mijn nieuwsgierigheid naar mensen en de verschillende manieren waarop ze het leven zien, inrichten en beleven. De uitrusting van je genenpakket, de omgeving waarin je opgroeit en de kansen of tegenslagen die je daarbinnen tegenkomt geven vorm aan jouw bestaan. Een bijdrage mogen leveren aan jouw herstel en het versterken van je veerkracht vind ik enorm waardevol. Daarbij is mijn intentie vooral recht te doen aan wie JIJ bent want het gaat het best met jou als je mag zijn en doen wie je bent!