(jong) volwassenen vanaf 18 jaar voor Basis GGZ

18+ Zorgverzekeraars 

Voor januari 2023 zijn contracten afgesloten met verschillende zorgverzekeraars. Een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars vind je gecontracteerde zorgverzekeringen hier. 

Een behandeling binnen de Basis GGZ wordt vergoed door de zorgverzekeraar, mits de verwijsbrief in orde is voordat de behandeling begint. De voorwaarden waaraan een verwijsbrief moet voldoen vind je  hier . Niet alle verwijzers zijn hier scherp op dus goed om zelf ook even te kijken of de juiste gegevens op de verwijsbrief staan.

LET OP dat je het deel van je eigen risico eerst zelf moet betalen voordat de zorg verder wordt vergoed door je zorgverzekeraar.

Kijk goed hoe je bent verzekerd en wat er van het declaratiebedrag vergoed wordt. Ik hanteer het NZA-tarief, zonder extra toeslagen. Als jouw verzekering bijvoorbeeld enkel 60% of 85% uitbetaald dan betaal je het restbedrag nog zelf. Informeer vooraf dus goed bij je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt vanuit de polis die je hebt afgesloten en welke specifieke voorwaarden er gelden. 

Je ontvangt aan het eind van iedere maand een factuur de je binnen 14 dagen moet zelf betalen maar die kun je wel indienen bij de zorgverzekering. Houd er rekening mee dat je dan niet het gehele bedrag vergoed krijgt.

Soms is het ook mogelijk odat ik de rekening direct aan jouw zorgverzekeraar kan sturen. Voor het restbedrag ontvang je daarna van mij nog wel een factuur. Deze factuur moet je binnen 14 dagen betalen.

Afspraken afzeggen/No show

Een afspraak afzeggen mag gewoon maar graag wel op tijd! doe je dat 24 uur van te voren, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Afzeggen kan telefonisch (inspreken op voicemail) of per mail.

Voor afspraken die korter dan 24 uur worden afgezegd, ontvang je een factuur van 90 euro. Deze kosten kun je niet indienen bij je zorgverzekering of bij de gemeente.

Bij het zonder afmelding niet verschijnen op een afspraak zonder geldige reden (No-Show) wordt een factuur van € 125,- in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet indienen bij je zorgverzekering of bij de gemeente.

Wat is het tarief als mijn zorg niet wordt vergoed?

Het kan zijn dat de zorg die jij nodig hebt of wilt niet vergoed wordt vanuit de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld als je geen verwijsbrief hebt of omdat er geen sprake is van een (vermoeden) van een diagnose. Meestal wordt dat bij de kennismaking al duidelijk. We kijken dan samen of en hoe je dan verder wilt. Maak je dan de keuze om een behandeling aan te gaan, dan betaal je je zorg dus zelf. 

  • Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en kost je niets. 
  • Een reguliere afspraak duurt ongeveer 45 minuten en kost 115 euro.
  • Wil je afspraken maken die gaan over het afnemen van een intelligentieonderzoek of persoonlijke coaching dan betaal je dat ook zelf en maak ik eerst een prijsopgave voor je.