Kinderen en jongeren tot 18 jaar

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de zorg aan alle kinderen tot 18 jaar. Mijn Praktijk heeft een contract voor Basis GGZ afgesloten met de gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede,  Velsen  . Ben jij of is jouw kind ingeschreven in één van deze gemeenten, dan wordt je behandeling rechtstreeks vergoed. Je ontvangt dus geen factuur vanuit de Praktijk.

Om de zorg vergoed te krijgen heb je wel een geldige verwijzing nodig van een huisarts, jeugdarts, medisch specialist het CJG.

Waar moet een geldige verwijsbrief aan voldoen? Hierin moet de naam, adres en AGB-code van de (huis-)arts staan en dat er een indicatie is voor BGGZ. Een CJG of een gemandateerde professional schrijven meestal een zorgtoewijzing uit. 

Afspraken afzeggen/No show

Een afspraak afzeggen mag gewoon maar graag wel op tijd! doe je dat 24 uur van te voren, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Afzeggen kan telefonisch (inspreken op voicemail) of per mail.

Voor afspraken die korter dan 24 uur worden afgezegd, ontvang je een factuur van 50 euro. Deze kosten kun je niet indienen bij je zorgverzekering of bij de gemeente.

Bij het zonder afmelding niet verschijnen op een afspraak zonder geldige reden (No-Show) wordt een factuur van € 95,- in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet indienen bij je zorgverzekering of bij de gemeente.

Wat is het tarief als mijn zorg niet wordt vergoed?

Het kan zijn dat de zorg die jij nodig hebt of wilt niet vergoed wordt vanuit de zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld als je geen verwijsbrief hebt of omdat er geen sprake is van een (vermoeden) van een diagnose. Meestal wordt dat bij de kennismaking al duidelijk. We kijken dan samen of en hoe je dan verder wilt. Maak je dan de keuze om een behandeling aan te gaan, dan betaal je je zorg dus zelf. 

  • Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en kost je niets. 
  • Een reguliere afspraak duurt ongeveer 45 minuten en kost 95 euro.
  • Wil je afspraken maken die gaan over het afnemen van een intelligentieonderzoek of persoonlijke coaching dan betaal je dat ook zelf en maak ik eerst een prijsopgave voor je.